STARIJI VODNIK PRVE KLASE VOJSKE SRBIJE PREMINUO TOKOM VEŽBI NA PEŠTERU ! INFO

Ministarstvo odbrane izdalo je danas saopštenje da je stariji vodnik prve klase – Dejan Stojković, preminuo pošto mu je pozlilo tokom vežbi na poligonu “Pešter”.

-“Tokom realizacije planiranih vežbovnih aktivnosti na privremenom poligonu „Pešter“, starijem vodniku prve klase Dejanu Stojkoviću, pripadniku Druge brigade Kopnene vojske, koji se nalazio u sastavu posade oklopnog borbenog vozila, iznenada je pozlilo”- navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Dejanu Stojkoviću, pripadniku Druge brigade Kopnene vojske, koji se nalazio u sastavu posade oklopnog borbenog vozila, iznenada je pozlilo, slošilo mu se tokom izvođenja vežbi, iako je u pitanju relativno mlad čovek, tačnije rođen 1982. godine.

Preminuli Stojković rođen je u Prizrenu, a u Vojsci Srbije je bio od 2002. godine. Bio je oženjen i otac je dvoje dece.

Stojkoviću je na licu mesta pružena hitna medicinska pomoć, a zatim je helikopterom Vojske Srbije transportovan do Zdravstvenog centra “Studenica” u Kraljevu, gde je pokušana reanimacija.

I pored svih napora, lekari nisu uspeli da spasu život starijem vodniku prve klase Dejanu Stojkoviću.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije uputili su telegrame saučešća porodici Stojković, čija smrt svakako predstavlja veliki gubitak.

O samoj akciji i vežbi VOJSKE RS “MUNJEVITI UDAR 2021.” PISALI SMO VIŠE NA LINKU – https://www.e-info.in.rs/blog/2021/06/18/na-osnovu-direktive-vise-od-15-000-pripadnika-vojske-srbije-izvodi-munjeviti-udar-2021-evo-i-zasto-info/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati