LUKAŠENKO ZATVARA BELORUSIJU ZBOG TERORISTIČKIH ĆELIJA I PLANIRANOG PUČA – INFO

U Belorusiji su otkrivene pobunjeničke grupe koje su planirale da izvrše puč, preneo je Rojters.

Danas je Lukašenko naredio hitno zatvaranje granice SA UKRAJNOM, jer kako se navodi u saopštenju, otkrivene su pobunjeničke grupe sa pobunjeničkim aktivnosti tačnije sa planom da se izvrši puč, a iza kojih navodno stoje Nemačka, Litvanija, Poljska, Ukrajina i Sjedinjene Američke Države, prenela je BelTA.

Lukašenko je rekao i da je u Belorusiji završena velika antiteroristička operacija, posle koje će se Minsk s primedbama obratiti kancelarki Nemačke ~ Angeli Merkel i „još ponekom“ u nemačkom rukovodstvu.

– Cilj tih terorističkih ćelija je smena vlasti silom jednog dana – rekao je Lukašenko.

On je istovremeno izjavio i da su u zemlji otkrivene “spavajuće” terorističke ćelije, tzv. odredi samoodbrane.

Predsednik Belorusije je naredio i da se izvede hitna potraga za njima širom zemlje, a dao je kratko izjavu povodom toga:

– “Prešli su granicu. Ne možemo im oprostiti” .

– Ogromna količina oružja dolazi iz Ukrajine u Belorusiju. Zbog toga sam naredio snagama pogranične bezbednosti da u potpunosti zatvore granicu sa Ukrajinom – naglasio je Lukašenko.

Ranije ovoga meseca predsednik Belorusije je oštro kritikovao UVEDENE ZAPADNE SANKCIJE, koje su za njega kao OBJAVA RATA! Zvanični Minsk je saopštio da će sankcije negativno uticati na interese građana Belorusije i upozorio da će biti prisiljen da preduzme recipročne mere koje bi zauzvrat mogle negativno uticati na građane i preduzeća zapadnih zemalja.

Navodi dalje Lulašenko da je Belorusija mala zemlja koja nema mora nafte, gasa i zlata, niti nuklearno naoružanje.

– Ono najvrednije što imamo je – narod. Ponosan, nezavisni i marljiv narod. Narod, a ne apstraktan pojam ‘civilnog društva’ nametnut sa Zapada. Narod, za čiji mentalitet nije svojstven nametnuti individualizam i kult profita – zaključio je dugogodišnji vladar Belorusije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati