BELIVUK OSUMNJIČEN ZA UKUPNO PET UBISTVA; EVO KO SU JOŠ DVOJICA UBIJENIH … INFO

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja kao KOLOVOĐA kriminalne grupe „Principi” koju je upravo predvodio Belivuk, optuženi su da su UBILI, pored  Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija, prenose beogradski mediji po izveštaju iz tužilaštva.

To su poslednje informacije koje je tužilaštvo obradilo a u rešenju o proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal navode se detalji surovih ubistava, takođe opisan je i način na koje su žrtve namamljene i odvezene u kuću u Ulici Livadice broj tri u beogradskom prigradskom naselju Ritopek.

Kako je Politika prenela, iz pomenutih dokumenta iz tužilaštva, proizlazi da su i Vukićević i Gligorijević likvidirani jer su pripadali suparničkoj ekipi -grupi od one koju je predvodio Belivuk i zato što su njeni članovi pratili Belivuka i Miljkovića, a potom i navodo planirali njihovo ubistvo.

„Osumnjičeni su 14. oktobra 2020. na prevaru, a u dogovoru sa Belivukom i Miljkovićem, namamili Vukićevića da dođe na sastanak sa Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu u Beogradu, koji ga je potom odveo do kuće u Ritopeku koju je pripadnicima Belivukove grupe stavio na raspolaganje Vlada Draganić”, navodi se u dokumentu tužilaštva.

Kako tvrdi tužilaštvo, Belivuk i Miljković došli su do saznanja da je Gligorijević inače bivši predsednik FK „Tekstilac” iz Odžaka, suparničkoj navijačkoj grupi odavao informacije kuda se oni kreću i da planiraju da ih usmrte pucajući iz „snajpera”.

„Belivuk i Miljković su toga dana na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 časova dođe na sastanak sa okrivljenim Markom Budimirom u Beton-halu. Posle izvesnog vremena, Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Gligorijević je ubrzo ubijen iz bezobzirne osvete. Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove – navodi se u dokumentu iz tužilaštva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati