TOKOM FESTIVALA “EXIT” MUP ZAPLENIO VELIKE KOLIČINE DROGE I ORUŽJA

EXIT festival koji je ove godine održan uprkos pandemiji koja još traje i to od 8. do 12. jula, prošao je bez većih incidenata, javljaju iz MUPa.

Tokom festivala „Egzit“, koji je održan od 8. do 12. jula u Novom Sadu, ostvareno je povolјno stanje bezbednosti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, navodi se u saopštenju.

Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na trudu koji su uložili kako bi ovaj muzički festival prošao bez većih incidenata.

„Zahvalјujući dobrom radu policije i gosti festivala i Novosađani su prethodnih dana bili bezbedni i sigurni“, rekao je ministar. 

Ministar Vulin je dodao da pripadnici MUP-a posebnu pažnju posvećuju borbi protiv narkotika i narko-dilera. 

Policija će se protiv droge boriti uvek i na svakom mestu. Naša zemlјa neće biti sigurno mesto za narko-dilere“, rekao je ministar Vulin i poručio da nema velikih i malih narko-dilera, kao što nema lakih i teških droga.

ZA ČETIRI DANA  „Egzita“ efikasnim operativnim radom, pripadnici MUP-a otkrili su 210 osoba kod kojih je pronađena droga, među kojima je 125 stranih državlјana.

Tokom pomenutog festivala, pripadnici MUP-a zaplenili su veće količine droge amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, zatim vagice za precizno merenje, kao i  novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika. 

Novosadska policija je, tokom ovog festivala, pronašla i oduzela dva pištolјa i 39 metaka.

U pojačanoj kontroli saobraćaja, otkriveno je 1.103 prekršaja, iz saobraćaja je isklјučeno 220 vozača, a zadržano 47. 

Policija je zatekla 167 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 17 koji su vozilima upravlјali pod dejstvom psihokativnih supstanci. 

U ovim kontrolama policija je oduzela kokain, marihuanu, amfetamin i MDMA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati