ZA VUČIĆA POKLON OD OLIMPIJACA, A ON NJIMA OBEĆANE VREDNE NAGRADE I PO 70.000 EURA

Večeras je predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić primio u Predsedništvu srpske takmičare, sportiste koji su osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, tačnije okončali su Olimpijske igre sa čak devet medalja (tri zlata, jedno srebro i pet bronzi).

Predsednik je priznao da je pomno pratio Olimpijske igre tj. da je uspeo od radnih obaveza da isprati utakmice naših olimpijamaca.

– Sada je bilo mnogo lakše pratiti jer nije zauzimalo prostor u radnom vremenu – rekao je on.

Vučić je rekao da su u Londonu po broju medalja ispred nas bili i Mađarska, Rumunija i Hrvatska. Srbija je danas po broju medalja druga, odmah posle Mađarske.

Tom prilikom istakao je da će u roku od dva dana svima biti isplaćene novčane nagrade koje im sleduju za postizanje velikog uspeha.

 U roku od dva dana svima će biti isplaćene nagrade. 70.000 evra za zlato. 60.000 evra se daje za srebro i po 50.000 za broznanu medalju – rekao je Vučić.

Predsednik je još jednom čestitao našim olimpijcima i članovima stručnog štaba na osvajanju ukupno devet medalja, od toga tri zlatne. 

Od sportista koje je večeras ugostio je dobio simboličan poklon od svih naših takmičara – maskotu olimpijskih igara sa potpisima svih osvajača medalja.

– Večeras je vaše veče – poručio im je Vučić.

Podsetimo se, organizovan doček olimpijaca samo što nije počeo, a njihovo obraćanje najavljeno je za 21 sat.

Na balkonu će biti 46 sportista i trenera, a očekuje se da se Srbiji obrate Milica Mandić, Jovana Preković i Filip Filipović, kapiten vaterpolista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati