STANJE OZBILJNO! UVODE SE ANTIKOVID MERE, POLICIJSKI ČAS, RAD OD KUĆE, ODLAŽE SE ŠKOLSKA GODINA … INFO !

Četvrti talas, koji je već prisutan, kažu i najavljuju biće poguban i za stariju i za mlađu populaciju.

Pre nekoliko časova bio je slučaj preminulog mladića od 30. godina kojeg lekari nisu mogli da spasu te je kao prethodno zdrav, preminuo od posledica KORONA VIRUSA u bolnici na respiratoru.

Da ne bi došlo do katastrofalnog razbuktavanja KORONA VIRUSA TJ. ZARAZE, UVODE SE ANTIKOVID MERE I policijski čas od 22 sata do 5 sati ujutru.

Restriktivne mere protiv kovida 19 uvode se za sada na KOSOVU, kako je odlučeno sednicom pre vikenda.

Te antikovid mere su : policijski čas će biti od 22 sata do 5 sati ujutru, ugostiteljski objekti će raditi skraćeno do 21.30 časova i to samo na otvorenom, a početak nove školske godine odlaže se za 13. septembar, prenosi Koha.

Građani koji ulaze na teritoriju Kosova moraće da dostave dokaz o vakcinaciji, PCR test urađen u poslednja 72 časa ili serološki test u poslednjih 30 dana, bez obzira na nacionalnost. U suprotnom ako odbiju testove ili nemaju urađene iste, moraće da budu sedam dana u izolaciji, prenosi TANJUG.

Svi zaposleni u javnim i privatnim institucijama upućuju se na rad od kuće kome to prilike dozvoljavaju, a za ostala zanimanja koja ne mogu da rade od kuće osoblje se svodi na minimum.

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti rekao je da se mere protiv pandemije preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

“Sada kada se situacija pogoršala, dužni smo da preduzmemo restriktivne mere čiji je cilj da što pre zaustavimo rast broja inficiranih. U obavezi smo da odložimo početak nove školske godine”, rekao je Kurti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati