STEJT DEPARTMENT UPOZORAVA NA MOGUĆE TERORISTIČKE NAPADE U KOMŠILUKU – INFO

Na sajtu STEJT DEPARTMENTA USA jasno stoji UPOZORENJE njihovim građanima kao i obrazloženje DA NE PUTUJU U BIH – BOSNU I HERCEGOVINU ZBOG MOGUĆIH TERORISTIČKIH NAPADA.

Upozorenje pod nazivom “Alert: Bosnia and Herzegovina Travel Advisory Level 3: Reconsider Travel” prenele su AMBASADE I SVI REGIONALNI MEDIJI.

Ono što je zanimljivost u celoj problematici je da je Stejt departmentu upozorenje zbog virusa korona SPOREDNO, a glavna je najava na moguće terorističke napade u ovoj zemlji.

 BIH je označena kao nesigurna sa mogućim terorističkim napadima.

Pojačajte oprez u Bosni i Hercegovini zbog terorizma i nagaznih mina. Razmislite o putovanju u Bosnu i Hercegovinu zbog pandemije Covida 19. “, navodi se na web stranici.

Dalje kažu, “terorističke grupe nastavljaju smišljati moguće napade u Bosni i Hercegovini”.

– Teroristi mogu napasti bez upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportna čvorišta, pijace/trgovačke centre, šoping molove, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogomolje, parkove, velike sportske i kulturne događaje, obrazovne institucije, aerodrome i druge javne površine.

Izdato je upozorenje i za opasnost od minskih polja, koja kako navode, mogu predstavljati pretnju američkim državljanima.

“Minska polja i mine su prisutni u celoj Bosni i Hercegovini. Iako su sumnjiva opasna područja obično jasno označena, svake godine je ubijeno ili ozlijeđeno nekoliko ljudi”, navode iz Ambasade SAD-a u BiH.

Također, Centri za prevenciju bolesti (CDC) izdali su OBAVEŠTENJE o zdravstvenom stanju na putovanju za Bosnu i Hercegovinu 3. stepena zbog Covida19, koja ukazuje na visok nivo koronavirusa u zemlji.

“Vaš rizik od dobivanja Covida i razvoja teških simptoma može biti manji ako ste potpuno vakcinisani vakcinama koje je odobrila FDA. Pre planiranja bilo kakvog međunarodnog putovanja, molimo vas da pregledate posebne preporuke CDC -a za potpuno vakcinisane i ne vakcinisane putnike”, preporuke su američkim državljanima na stranicama State Departmenta i Američke ambasade u BiH.

Stručnjaci su mišljenja da su dodatna “POLITIČKA PREVIRANJA” DOPRINELA uzavreloj situaciju.

Danas je Milorad DODIK rekao da Bošnjaci očekuju da Šmit donese odluke u njihovu korist, te da bi lično voleo da vidi da Šmit donese neke mere protiv njega, o čemu, kako je naglasio, sanjari Šefik DŽaferović, bošnjački član Predsedništva.

Još ranije, godinama unazad isti član BIH preko MEDIJA redovno upozorava građane SRPSKE I SRBIJE, da život i opstanak u toj zajednici nije moguć, da je RASPAD neminovan, jer je država nefunkcionalna te bi trebalo “MILOM ILI SILOM – RATOM” DA SE PODELI NA TRI ZASEBNE DRŽAVE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati