ŠTA SE DEŠAVA? VANDALIZAM U RUZVELTOVOJ ULICI, a NA TERAZIJAMA TUKLI RADNICU GRADSKE ČISTOĆE IZ ČISTA MIRA

Radi se o dva odvojena slučaja, a koji opet mogu biti povezani.

Sve se desilo danas, večeras kada je prvo napadnuta oko 18.40 časova radnica GRADSKE ČISTOĆE, jakim udarcem u glavu iz čistog mira.

Komunalna radnica JKP “Gradska čistoća” V.B radila je svoj posao u samom centru grada na sred TERAZIJA, kada joj je neočekivano i bez ikakvog razloga, muškarac zadao JAK UDARAC U GLAVU, SA LEĐA.

Radnica je zadobila jak udarac u glavu, te nije mogla da vidi ko je udario ili da li je sa nečim udarena – nekim predmetom.

Direktor JKP “Gradska čistoća” – Marko Popadić oglasio se povodom ovog slučaja te je za medije izjavio:

Nažalost, naši zaposleni su na terenu često izloženi opasnosti i bivaju meta nezadovoljnih i agresivnih pojedinaca. Nasilje je nedopustivo u bilo kojoj sferi i za njega nema opravdanja. Iako su napadi na naše radnike učestali, posebno kada su u pitanju ekipe koje rade na suzbijanju komaraca, jasno je da ni komunalni radnici, ljudi koji Beograd održavaju čistim i urednim, pa čak i ako su u pitanju žene, nisu pošteđeni nasilja. Zaista sam zgrožen”.

– Napadača naši radnici prepoznaju kao čoveka koji često šeta Terazijama noseći ikonu sa sobom i tražeći novac od sugrađana. Siguran sam da će policija doći do počinioca ovog dela”- zaključio je Popadić.

VANDALIZAM OKO 20 ČASOVA U SAMOM CENTRU GRADA

Tek na par ulica od prethodnog incidenta – napada, desio se čist vandalizam, dakle opet u samom centru grada, u Ruzveltovoj ulici.

Građani zabezeknuti koju su prolazili večeras tim delom grada snimali su vandalski čin, uništavanja saobraćajnih znakova i grada, te su snimak postavili i delili na društvene mreže.

Te snimke su videli pripadnici policije, na kontu kojih su reagovali tj. krenuli su u potragu za muškarcima koji su pravili nerede.

Na oko tri kilometra od mesta incidenta, od te ulice, zahvaljujući brzoj intervenciji policije, posle sat vremena, počinioci su uhapšeni.

Tačnije pripadnici policije sa Zvezdare uhapsili su dvojicu muškraca I.L (35) i R. B (44), jer su uznemiravali i napadali građane, a uz to lomili i saobraćajne znake.

Budući da postoje jasni materijalni dokazi i svedoci, oni će biti dalje procesuirani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati