OPRAŠTAMO SE I OD MINJE SUBOTE; HVALA MINJA NA ULEPŠANOM DETINJSTVU ! BIĆE SAHRANJEN U ALEJI ZASLUŽNIH I DOBIĆE SVOJU ULICU

Čuveni dečiji televizijski voditelj i kompozitor Minja Subota preminuo je u 83. godini, posle, kako prenose beogradski mediji, teške bolesti s kojom se duže vreme borio. Minja Subota rođen je u Sarajevu 8. oktobra 1938. godine. 

Subota je pre šest dana hitno prevezen tj. hospitalizovan na pulmologiju zbog pogoršanja stanja, da bi se stanje stabilizovalo nakon pružene adekvatne bolničke pomoći, prenosi Tanjug.

Subota je bio u stabilnom stanju sve do juče kada mu se naglo pogoršalo i na kraju je i preminuo.

Minja Subota ostaće upamćen kao borac za dečija prava, za dečiji osmeh i glas, kao neko ko se zalagao za bolju, lepšu i zdraviju sredinu, stvarajući raspevani ambijent, takmičarko – edukativno – zabavni sadržaj za istu, preko brojnih autorskih televizijskih emisija i knjiga. Njega su svi voleli, a ponajviše deca, njegova verna publika za koju je on sa uživanjem stvarao, kreirao, poklonivši najlepše pesme, igre, pažnju… pa tako i ceo njegov radni vek.

Generacije su stasavale uz njega, pomno prateću njegove emisije uz koje su brojali ” BAMBI” BODOVE.

Trajno će ostati upamćen po čuvenom ‘Muzičkom toboganu’, a napisao je i knjigu ‘Kako smo zabavljali Tita’.

Dobitnik je brojnih nagrada, a njegove pesme  za decu su sastavni deo muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

Još uvek i mi sada kao odrasli pevamo pesme sa ponosom – „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“, „Razbole se lisica“, itd.

Bio je za života i kompozitor te je komponovao i ciklus pesama „Još nam samo ale fale“ na stihove LJubivoja Ršumovića.

Minja Subota biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana i dobiće ulicu u Beogradu.

Još jednom HVALA TI MINJA !

IVENSA MEDIA GORUP

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati