NAPUSTIO NAS JE I IVAN TASOVAC (55) ~ BIVŠI MINISTAR I DIREKTOR FILHARMONIJE

Šok i muk posle ove vesti koja nas je sve zatekla.

Bivši ministar i direktor Beogradske filharmonije ~ IVAN TASOVAC, napustio nas je prerano u njegovoj 55 godini.

Kako saznajemo, ekipa Hitne pomoći pokušala je dugo reanimaciju ali bezuspešno. Konstatovana je smrt danas oko 21 čas.

Ivan je preminuo večeras u svom domu pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, kako IVENSA MEDIA GROUP saznaje njemu je danas iznenada pozlilo usled čega je reagovala HITNA POMOĆ dolaskom na adresu gde je bio njegov stan.

Ivan Tasovac je dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije i zapaženi ministar KULTURE I INFORMISANJA, koji je dobio dete 2019. U TAKOZVANOJ KORONA GODINI, sa 19 godina mlađom partnerkom Marijom, koja radi u Ministarstvu spoljnih poslova.

Na nagovor i poziv premijera Ivice Dačića krajem avgusta 2013. godine prihvatio je da bude ministar kulture, a tu funkciju obavljao je do avgusta 2016. godine , kada je izabrana nova Vlada Srbije.

Ivan Tasovac je krajem 2018. godine doživeo nezgodu kada se povredio igrajući košarku, a odmah potom je saznao i da ima tumor na četvrtom pršljenu.

Nakon operacije i strogog mirovanja pobedio je tumor, da bi se već sledeće godine ostvario kao roditelj.

Ivan Tasovac već ima sina kojeg je dobio sa nevenčanom suprugom od koje se razveo.

Ostaće zauvek prepoznatljiv po svojoj duhovitosti, kreativnosti, vedrom duhu i FRIZURI koju je uvek nosio.

BIOGRAFIJA

Tasovac je diplomirao klavir na Konzervatorijumu “Petar Iljič Čajkovski” u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Bio je direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001-2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

Tasovac u dvanaestoj godini debituje sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmonije. Nastupao je kao solista i sa orkestrima u Italiji, Švajcarskoj, Španiji, Irskoj, SAD, Rusiji, Belgiji. Član je žirija međunarodnih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u Italiji, Rusiji i bivšoj Jugoslaviji.

Dobitnik je nagrada “Disrupton” za 2004. godinu, koju dodeljuje predstavništvo advertajzing mreže TBWA onima koji rade drugačije od uobičajenog, menjaju pravila i razbijaju ustaljene kanone; dobitnik je povelje “Budi dobar i pokaži to drugima” koju dodeljuje Poslovna škola za odnose se javnošću za u periodu jul-decembar 2004. godine i dobitnik je godišnje nagrade za 2005. godinu, koju dodeljuje “Samsung”. Dobitnik je nagrade „Doprinos godine Evropi 2009.” . Nedeljnik „Vreme“ izabrao ga je za ličnost 2011. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati