NOVI DETALJI O LIKVIDACIJI PORODICE ĐOKIĆ, MOTIV SU – DUG od 100.000 eura i KORISTOLJUBLJE TJ. PARE KOJE SU NOSILI !

Zločin koji je potresao SRBIJU i oko koga se prašina još ne sleže, svakako koji je i javnost uznemirio je slučaj BRUTALNE PROFESIONALNE LIKVIDACIJE CELE PORODICE ĐOKIĆ te se svi skupa pitamo zašto je morala cela porodica da strada tj. i ćerka jedinica, po cenu čega ?

Iako je urađen uviđaj na licu mesta, istraga je u toku i intenzivna policijska potraga tokom koje je saslušan veći broj lica iz Aleksinca i okoline, za sada niko nije osumnjičen za zločin niti imaju neki konkretan trag koji bi ih doveo do ubica.

Evidentirano je da je Goran Đokić poslednji put bio aktivan na VAJBERU 26.09.21. U NOĆI KADA JE NESTAO tačnije kada je cela porodica nestala iza pomoći u nedelju, a čiji nestanak je šira porodica prijavila tek dva dana posle, jer se niko od njih nije odazivao tj. javljao na telefone.

Prema nezvaničnim saznanjima stručnjaci sumnjaju da su glavni motiv likvidacije PARE TJ. DUGOVI KOJI SU IMALI DRUGI PREMA GORANU, VLASNIKU MENJAČNICE A I PRIDE VELIKI NOVAC koji je isti imao stalno kod sebe tj. nosio sa sobom.

Kako saznajemo, Goran je pritiskao poslovne partnere da mu vrate čak 100.000 evra, kako su potvrdili i rođaci Đokića, a i policija je utvrdila da je kobnog dana imao razgovor o tome. Sa kim tačno još se ne zna kao ni ko su OSUMNJIČENI ZA OVAJ ZLOČIN.

Sutra će se odrediti i datum sahrane porodice koja je mučki ubijena za koju je rađena obdukcija.

A obdukcija je pokazala da je Goran usmrćen sa jednim metkom, dok su članovi njegove porodice – Gordana (56) i ćerka Lidija (25) ubijeni sa po dva metka.

I to su likvidirani iz dva različita oružja, na šta ukazuju prostrelne rane na njihovim telima. Zasad je pronađena samo jedna čaura, a ne isključuje se mogućnost da je bilo dvoje ili više ubica i to profesionalnih !

Ubice su najverovatnje nakon izvršenog zločina pokupile čaure, ali su propustili jednu koja je pronađena na licu mesta, isod zapaljenog automobila.

Svo troje su usmrćeni hicima iz vatrenog oružja, kako se sumnja da je bilo više od jednog dakle dva, i to su upucani u glavu, što ukazuje na osvetu ili na mafijaška naručena ubistva.

Kako prenosi sagovornik NOVE.RS :

– „Način izvršenja dela govori o brutalnosti izvršioca. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao je lako da ga savlada i opljačka. O njegovoj supruzi i ćerki se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju da pruže otpor naoružanom napadaču. To što im je pucao u glavu ukazuje, da nije želeo da ostavi ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost to ukazuje da je ubica verovatno neko iz njihovog okruženja, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namera bila da ih spreči da ga identifikuju“, naveo je naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

„Čaura koja je pronađena pored spaljenog automobila, ukazuje na verovatnoću da je ispala izvršiocu kada ih je skupljao dok je uklanjao tragove zločina. Spaljivanje automobila je takođe izvršeno u nameri da se uklone tragovi ubistva. Takođe, verovatnije je da ih je odmah ubio, nego da ih je žive vozio nekoliko kilometara do mesta likvidacije, jer je rizikovao da mu pruže otpor, da neko iskoči iz vozila, ili da na neki drugi način bude ometen u krvavoj nameri“ objasnio je izvor NOVE.RS koja je istu vest prenela.

I Verica Đokić iz Moravca, udovica brata Gorana Đokića koji je ubijen sa svojom suprugom Gordanom i dvadesetpetogodišnjom ćerkom Lidijom, ubeđena je da su likvidirani zbog pljačke.

– Svi pišu i pričaju da je to monstruozno. Ma, kakvi. To što im je učinjeno je više nego monstruozno. Goran je bio vezan za ćerku jedinicu. Radio je od jutra do mraka. Kakav šah, fudbal… Kuću su prodali još pre dve godine i sve je radio da ćerki kupi stan. Nije nešto htela u kući da živi. I taj novac je nestao. Ne znam koliko je tu bilo para. Ma strašno, nemam šta da kažem. Divne ljude smo izgubili. Evo možete da pitate celo selo kakvi su to bili ljudi – kaže Verica.

I u selu se sumnja na koristoljublje tj. da su ubijeni na svirep način samo zbog novca, koji je Goran imao – nosio sa sobom, te su u komšiluku Đokića izjavili za medije:

– To što se dogodilo našim komšijama je zaista strašno. Ovde od pre dva dana i da neko nešto zna, ne sme da kaže. Naplašio se narod. Sve kamere koje su radile u selu je uzela policija – preneli su iskreno meštani.

Nema sumnje da je zločin dobro isplaniran unapred, da je Goran izvesno vreme praćen, te je napadač – ubica ili ubice su bili upoznati sa njegovom navikom da vikendom obilazi majku, a znao je ono što i čitav Aleksinac, da sa sobom uvek nosi veliku sumu novca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati