NOVINARI OTKRILI ZLOČINE OGROMNIH RAZMERA; PAPA SE POSEBNO ZAHVALIO NOVINARIMA NA “GLASU I NA MISIJI ” !

U pitanju je za mnoge najveći zločin, počinjen prema nemoćnima, slabijima i mlađima, a to je gnusno zlostavljanje dece, muške dece, koje se događalo decenijama unazad, i to u CRKVAMA, HRAMOVIMA, što su NOVINARI SVE OBELODANILI!

Radi se o poslednjem otkriću seksualnog zlostavljanja dece unutar Francuske katoličke crkve. Prema prvim procenama navodi se u studiji slučaja da su sveštenici i druga lica iz crkve seksualno zlostavljali oko 330.000 dece tokom 70 godina i više !

Prvi medij koji se odvažio da objavi istinu i to na naslovne strane bio je američki list Boston gloub koji je objavio seriju članaka o zlostavljanju maloletne dece od strane sveštenika, o načinu kako su prikrivana ta dela i to unutar Katoličke crkve, a ti prvi dokazi DATIRAJU JOŠ IZ 2002. godine.

Tek sada se povodom tih istraživanja, misije novinara širom sveta, OBJAVLJIVANJEM ISTINE, OTKRIVANJA TOLIKIH ZLOČINA oglasio PAPA FRANJA sa rečima pohvale i zahvalnosti.

Papa Franjo zahvalio se novinarima na pomoći u otkrivanju skandala u kojima su sveštenici seksualno zlostavljali djecu, što je Rimokatolička crkva inicijalno pokušala da prikrije, piše agencija Rojters.

Papa je u subotu, 13. novembra, pohvalio “misiju” novinarstva i rekao da je od vitalnog značaja da reporteri izlaze iz svojih redakcija i otkrivaju šta se dešava u spoljnom svetu da bi se suzbile dezinformacije koje se često mogu naći na internetu.

“Hvala vam na tome što nam govorite šta je pogrešno u Crkvi, što nam pomažete da to ne guramo pod krevet i na glasu koji ste dali žrtvama zlostavljanja”, rekao je papa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati