DODIK OPET ŠOKIRA: BIH PODELJENA I TOTALNI NEUSPEH, MI SMO TRAJNO NEZADOVOLJNI U NJOJ, NEMA REŠENJA!

Dodik skoro iste intervjue na temu REPUBLIKE SRPSKE I RASPADA BIH, daje već čitavu deceniju unazad, tome mnogobrojne redakcije mogu posvedočiti.

Posebno se tema aktualizuje i eskalira sa MURALOM RATKA MLADIĆA islikanom U BEOGRADU, zbog kojeg i oko kojeg se vode rasprave, protesti i politička previranja.

Iako ga Zapad optužuje da razbija Bosnu i Hercegovinu, prete mu čak i sankcijama, na sva događanja on i dalje daje skoro iste izjave sa istim KONOTACIJAMA I SA ISTIM PORUKAMA, da je RASPAD BIH NEMINOVAN i da samo čuva njegovu Republiku Srpsku !

U današnjem intervjuu za RTS, emisiju “OKO MAGAZIN” Srpski član Predsedništva BiH ~ Milorad Dodik rekao je da je Bosna i Hercegovina duboko podeljeno društvo, da BiH nema rešenje i da je ona totalni neuspeh Zapada.

“Niti je BiH ozbiljna zemlja kao što je bila Jugoslavija, niti je zajednička zemlja kao što je to bila Jugoslavija, niti je imala zajedničku vojsku, kao Jugoslavija”, rekao je Dodik tom prilikom.

Dalje se nadovezuje sa pričom da se nastavlja satanizacija Srba i njihovih vođa, tako da ili je neko završio u Hagu ili  pokušavaju da “nakače priču” o kriminalnom miljeu, a stalno su usmereni na to da se Republici Srpskoj smanje ingerencije, da se odmaknu od Ustava BiH i da za to okrive Srbe.

“BiH je duboko podeljeno društvo i mislim da Bosna i Hercegovina nema rešenje i da mi ovde igramo igru velikih igrača. Bosna i Hercegovina je totalni neuspeh Zapada”, rekao je Dodik.

On naglašava da BiH nema visokog predstavnika i da Šmit nije visoki predstavnik, a svaki njegov pokušaj da nešto preduzme samo će još više komplikovati situaciju.

Mi smo trajno nezadovoljni položajem u BiH. Mi smo rekli da ćemo povući saglasnost koja se ranije isforsirala primenom političke sile o ukidanju vojske Republike Srpske i tu saglasnost ćemo povući. I reći ćemo: imamo šest meseci, možemo se dogovoriti, prepolovite brojčano vojsku BiH, prepolovite troškove, ali imovina vojna mora da bude rešena, a ne da bude blokirana već 20 godina”, kaže Dodik.

-“BiH je eksperiment, ona nikada nije bila zemlja ona je bila upravno područje Austrougarske.”

Kada je reč o Republici Srpskoj, Dodik ističe da je ona pokazala da može održati sve svoje bitne funkcije i ističe da Aleksandar Vučić razume detalje u RS.

“Srbija je zabrinuta i za Dejtonski sporazum i stanje u RS i razume probleme”, zaključio je Dodik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati