SPREMA SE OPŠTI HAOS ! EVO ŠTA ĆE SVE BITI BLOKIRANO U SUBOTU; I PENZIONERI DOLAZE! MUP RS OBJAVIO SAOPŠTENJE – INFO

Još 30. Novembra IVENSA MEDIA GROUP objavila je među prvima da će doći do NOVE “VELIKE” CELODNEVNE BLOKADE SVIH VEĆIH saobraćajnica i puteva, tačnije i AUTOPUTA, sa citatima organizatora, a sada prenosimo bliže informacije KO ĆE, ŠTA ĆE I KOLIKO GRADOVA BLOKIRATI.

Marko Oljača, jedan od organizatora protesta, rekao je Fonetu da će blokade biti organizovane u subotu, 4. decembra u 14 časova „u najmanje 30 gradova”.

-“Ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu u 14 časova u najmanje 30 gradova i naselja širom Srbije”, izjavio je u sredu uveče jedan od organizatora Marko Oljača, koji je najavio da će konačan spisak biti utvrđen u petak ili u subotu pre podne.

Za sada imamo informaciju potvrđenu da će doći do blokada od strane aktivista koji će organizovati iste u gradovima: Novi Pazar, Nova Varoš, Kikinda, Novi Sad, Požega, Niš, Beograd, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Užice, Prijepolje, Požarevac, Sremska Mitrovica, Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Subotica, Kraljevo, Šabac, Kula i Kragujevac .

Predviđena je i blokada Zrenjaniskog puta, AUTOPUTA i Ibarske magistrale na tri mesta.

Pokret “Kreni-promeni” saopštio je danas da je MUP-u Republike Srbije prijavio održavanje protestnog skupa u subotu.

U saopštenju piše da je Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako se navodi, “ponuđeno” da se “u saradnji sa građanima omogući nesmetan prolaz hitnih službi, pre svega bolničkih i vatrogasnih kola”.

Na taj način, smatraju u “Kreni-promeni”, “možemo imati mirne i dostojanstvene proteste”, kao da se tako mogu izbeći “bilo kakvi sukobi”.

Iz tog pokreta, takođe, tvrde da će “za bilo kakve incidente” odgovornost snositi MUP, ako nadležni odbiju ovu, kako su je nazvali, “ponudu”.

“Od blokada se neće odustati osim u slučaju povlačenja Zakona o eksproprijaciji i izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi”, ponavlja se u saopštenju.

Učesnici protesta najavljuju da NISU SAMI, da imaju PODRŠKU I POMOĆ, te da će imati u subotu na raspolaganju broj za pravnu pomoć, kome da se i oni obrate, jer se do sada prijavilo 15 advokatskih kancelarija širom Srbije spremnih da ponude svoje usluge.

Predsednik Srbije ~ Aeksandar Vučić izjavio je ranije u toku dana da policija neće da reaguje na protestima zakazanim za subotu i da će pustiti učesnike da rade šta hoće, sve dok ne ugrožavaju živote, imovinu građana i institucije.

Inače, i MUP RS danas je izdao saopštenje u kome je informisao građane šta da rade ukoliko zbog blokade puteva ne mogu da se kreću.

-“Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštilo da građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu MUP-u mogu podneti pozivom na broj 0800104103.”

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja”, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju MUP još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

I PENZIONERI BLOKIRAJU AUTOPUT ZAGREB – BEOGRAD I GAZELU !!

Kako Ivensa Media Group saznaje, što nas je frapiralo je da će se I PENZIONERI 4. decembra pridružiti protestnim blokadama i učestvivati u blokadi Gazele u Beogradu !

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije saopštilo je danas da će se u subotu, 4. decembra, pridružiti protestnim blokadama i učestvivati u blokadi Gazele u Beogradu. Dodaje i da, “posle najave predsednika Srbije da će, u subotu za vreme protestne blokade saobraćajnica, obići, razgovarati i fotografisati protestante”, prihvata izazov, te da će na blokiranoj Gazeli sačekati predsednika i tražiti mu odgovore na ranije već postavljana pitanja.

Njihovo saopštenje prenosimo u nastavku:

Zbog diskriminacije, neusklađivanja i smanjivanja penzija, od 2014. do 2021. godine, organizovali smo i uredno prijavili 20 protesta sa zahtevima koji su mu uredno dostavljani. Ni na jedan zahtev nismo dobili odgovor. Pored protesta zbog donošenja zakona o ekspropijaciji, referendumu i narodnoj inicijativi kojima su nam ugrožena prava na imovinu i pravo da učestvujemo u predlaganju i donošenju odluka važnih za život naše dece i budućnosti Srbije, mi ćemo iskazati i svoje nezadovoljstvo zbog diskriminacije i nepravdi nanetih penzionerima.

Pozivamo predsednika Republike Srbije da nam se od 14 časova pridruži, bez buldožera, motki i farbe u blokadi mosta Gazela preko puta Sava centra koji su građeni i novcem RF PIO. Hoćemo da predsednik fotografiše one koje je ojadio svojom ekonomskom politikom.  Očekujemo tom prilikom da nam odgovori na pitanja koja mu uporno postavljmo od 2015. godine:

1. Kada će predstavnicima penzionera i zaposlenih biti vraćeno većinsko upravljanje RF PIO i njegova otuđena imovina.

2. Kada će penzionerima oštećenim smanjenjem penzija od 1. novembra 2014. godine do 30.septembra 2018. godine na osnovu nemoralnog i neustavnog Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, u skladu sa članom 58. Ustava Republike Srbije, neisplaćeno biti vraćeno sa kamatom?

Okupljanje penzionera za blokadu mosta Gazela će biti na autobuskoj stanici na Autoputu Zagreb-Beograd prekoputa Sava centra u Beogradu od 13 časova, 4.12.2021. godine.

Potpisnik pisma je izvesni : Jovan Tamburić, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije

#пријавинасиљеиблокаду #мупсрбије #полицијасрбије #полицајац #безбедност #сигурност

https://www.facebook.com/srbijamup

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati