ORGANIZATORI ODLUČILI, MASOVNE BLOKADE SE NASTAVLJAJU ! EVO KADA I GDE

Izgleda da ni “ekolozima” protestantima – “opcija nije predaja” … Danas je stigla vest koju su potvrdili organizatori protesta da će se BLOKADE PUTEVA NASTAVITI I VEĆ JE ZAKAZAN NOVI PROTEST ZA SUBOTU koja sledi.

O toj temi smo juče pisali i preneli da će blokada biti jer kako navode ZAHTEVI NISU ISPUNJENI TJ. “DOBILI SU JEDNU BITKU, A NE RAT” .

Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista iz Pokreta “Ekološki ustanak” danas je u intervjuu za medije izjavio da se Vučić “grdno vara”  da će protesti stati, zbog toga što je ispunio dva zahteva. To je odlučeno nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, učinio da vrati skupštini sporni Zakon o eksproprijaciji, kako je naveo tokom konferencije, samo zbog “naroda” a ne zbog političara.

Upitan “ĆUTA” da li bi zbog nastavka blokada predstavnici vlasti mogli da kažu “mi smo ispunuli zahteve, zašto sada oni i dalje blokiraju”, Jovanović odgovara da “ovi sa vlasti, Aleksandar Vučić, nije više u poziciji da ispunjava, nego da izvršava”.

On je listu “DANAS” preneo i najavio nastavak protesta i blokada sve do ispunjenja konačnog cilja, a to je, prema Jovanovićevim rečima, da se Rio Tinto protera iz Srbije.

-“Osnovni cillj, a to je proterivanje Rio Tinta nije ispunjen. Mi nemamo vremena za slavlje. Svima koji slave želim da se lepo provedu. Ja pozivam sve ljude da u 13 časova (u subotu) budu ispred Sava centra na starom mestu. Mi sa blokadama i sa protestima se nećemo zaustaviti, sve dok ne proteramo Rio Tinto iz Srbije. To je naš osnovni cilj.”ž

Dakle građani pripremite se na ponovni haos, prekid saobraćaja, blokade, nerede i gužve i to za SUBOTU od 13 časova ispred Sava centra na starom mestu, dakle u Beogradu a i širom Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati