SVE DRŽAVNE POMOĆI, ISPLATE, POKLONI I DAVANJA NA JEDNOM MESTU ZA 2022. – INFO

Predizborni trik, političke igre – strategije ili čin dobrote …nazovite kako hoćete, ali POKLONI od države i davanja nastaviće se i na 2022. godinu. Država daje šakom i kapom, a niko ni ne pita ODAKLE NAM ?!

Počinjemo spisak davanja – pomoći – poklona – povišica sa najvećim iznosima.

Ono što je udarna – glavna vest i najveća davanja koja Srbija izdvaja, a koja su juče izglasana od strane poslanika skupštine Srbije, jesu izmene i dopune zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom; tako da će od 1. januara 2022. godine za svako prvorođeno dete majka dobiti pomoć države u iznosu od 300.000 dinara, dok će za drugo i treće dete pomoć iznositi po 100.000 dinara. Kako još navode roditeljima ostaje i postojeća finansijska podrška za drugo dete od po 10.000 dinara mesečno u trajanju od dve godine, dok će treće dete i dalje dobijati narednih 10 godina po 12.000 dinara mesečno. Dakle, država će davati i JEDNOKRATNO I MESEČNO ZA DECU !

Ono što svi, verujemo pored već pomenutih mera sa nestrpljenjem čekamo jeste vest o KUĆENJU, PRAVU NA DOM I KROVU NAD GLAVOM, te kao važnu meru navodimo i prava na novčana sredstva za izgradnju ili kupovinu porodične stambene zgrade ili stana, što je takođe nova mera predviđena izmenjenim zakonom koju je najavio predsednik Vučić.

Vlada će najverovatnije 5. januara doneti uredbu kojom će regulisati da majka može da dobije između 10 i 50 odsto za stambenu jedinicu, izjavio je Vučić.

Druge nove mere najavio je opet predsednik – Aleksandar Vučić na godišnjoj konferenciji, koja je održana juče, a tokom koje je izjavio da će u toku januara i februara jednokratnu novčanu pomoć dobiti i mladi, medicinari i penzioneri.

Svi mladi koji imaju između 16 i 30 godina dobiće 100 evra jednokratne pomoći od države koja bi trebalo da bude isplaćena 1. februara, rekao je Vučić.

Mladi će se za pomoć prijavljivati između 15. i 30. januara.

“To je mera naše podrške tim mladim licima da bismo pokazali našu pažnju. Ne zato što time rešavamo bilo kakav problem. Da bi ti mladi u ovakvim teškim uslovima mogli da kažu, evo jedan dan nam je država pokazala da može da izdvoji za nas, makar u pažnji”, kazao je Vučić.

Nova informacija je da će zdravstveni radnici krajem januara, najkasnije početkom februara, dobiti po 10.000 dinara pomoći. Biće to, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, “lep novogodišnji poklon za one koji se već dve godine bore sa pandemijom korona virusa”.

U februaru će i svi penzioneri, njih 1,7 miliona, dobiti novčanu pomoć i to po 20.000 dinara. Ovaj iznos dobiće svako od njih bez obzira na visinu penzije. Jedini uslov je da su penzioneri Republike Srbije.

Zdravstveni radnici će dobiti po 10.000 dinara 15. januara, a mesec dana kasnije, 15. februara, penzioneri će dobiti po 20.000 dinara.

“Ako vidimo o kolikom broju ljudi je reč, to je negde oko tri miliona ljudi. Mislim da su to veoma dobre vesti i mi to možemo da uradimo zahvaljujući dobrom stanju javnih finansija,” rekao je Vučić.

„Svi zdravstveni radnici će dobiti 15. januara podršku od 10.000 dinara“, rekao je Vučić i dodao da će 10. februara uslediti i pomoć penzionerima od 20.000 dinara.

Predsednik je najavio i povišice, veće plate za 2022. godinu, koja je izborna i u kojoj se održavaju IZBORI, U APRILU.

Za početak naredne godine najavljeno je i povećanje svih plata u javnom sektoru. To praktično znači da će 500.000 ljudi koji su zaposleni u javnom sektoru dobiti povišice, ali te povišice neće biti iste za sve.

Više povišice dobiće zaposleni u socijalnim službama, zdravstvu i vojsci. Njima sleduju plate veće za oko 8 odsto, dok će ostali moći da očekuju platu veću za procentni bod manje, tj. 7 odsto.

Kako tvrde i najstariji u Srbiji takođe mogu da očekuju i povećanje penzija pored poklona i davanja države. Svih 1,7 miliona penzionera od januara čeka i linearno povećanje penzija od 5,9 odsto.

Od januara 2022. stiže i potpuno drugačija vrsta novčane pomoći za građane. Iznosi 5.000 dinara i prijava kreće već posle Nove godine.

Radi se o tome da građani mogu već od prvog dana 2022. godine da se prijave za turističke vaučere u vrednosti od 5.000 dinara.

Za ovu pomoć moćiće da se prijavi 100.000 ljudi, a vaučer će moći da se iskoristiti do 20. novembra 2022. godine. Turisti će moći da biraju jedan od čak 1.200 smeštajnih objekata širom zemlje koji se nalaze na spisiku Ministarstva turizma.

Možda ostaje otvorena mogućnost da se pojavi, najavi još neka pomoć – davanje države ?!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati