CRNA GORA GORI! NAPADNUT JE POTPREDSEDNIK VLADE, BRANILA GA POLICIJA OD GRAĐANA – INFO, VIDEO

CRNA GORI GORI! Dešavaju se veliki politički zemljotresi. I večeras nezadovoljni građani protestuju, protiv predložene smene vlade. Blokirali su sve veće saobraćajnice i GRADOVE U CG.

Naime, u Skupštinu Crne Gore stigao je predlog za razrešenje predsednika parlamenta Alekse Bečića, koji su podnele stranke parlamentarne opozicije. Takođe potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović, čija je koalicija „Crno na bijelo“, predložila smenu vlade Zdravka Krivokapića i formiranje manjinske vlade.

U obrazloženju predloga se navodi da parlament za vreme mandata Bečića nije bio mesto suštinskog političkog dijaloga, zbog čega nije uspela da ostvari jednu od svojih osnovnih funkcija i dovede do ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Građani su nezadovoljni predlozma, revoltirani i najavama o formiranju manjinske vlade, te su i večeras blokirali gradove, a najveći protest je u Podgorici koji je počeo kod zgrade Vlade, a nastavljen je ispred zgrade RTCG kada su sačekali ispred iste potpredsednika Vlade – Dritana Abazović, koji je pokušao da im se obrati, a kojeg su okupljeni demonstranti napali.

On je lično pokušao da se obrati građanima na skupu u Podgorici koji se održava protiv njegovih predloga, ali bezuspešno.

Abazović je ponudio i tri rešenja, izlaza iz situacije.

“Jedna solucija je da imamo manjinsku vladu, druga je tehnička vlada koja bi vršila pripremu za izbore, a treća da se ide na izbore”, pojasnio je on.

On je samo stigao tom prilikom da kaže kratko da neće biti izdaje i da se DPS neće vratiti na vlast, ali su ga okupljeni građani izviždali, pljuvali, unosili su mu se u lice, skandirali protiv njega, vređali nazivajući ga “šiptarom, izdajnikom i pičkom”, fizički napali … Okupljeni su skandirali ” Uzeo si pare, Dritiane” i “Ne damo pobjedu”.

“Izdaje nikad nije bilo, izdaju tražite na drugim mestima”, poručio je Abazović okupljenima i dodao da nema izborne volje bez URA.

Abazović je posle toga jedva napustio taj “obruč” oko njega i u pratnji obezbeđenja i policije pošao u zgradu RTCG.

U NASTAVKU VIDEO SNIMAK SPUTNJIKA i POGLEDA.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frs.sputniknews%2Fvideos%2F441440434432538%2F&show_text=0&width=560

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati