USVOJENA NOVA POMOĆ DRŽAVE ! EVO KADA IDE ISPLATA – INFO

Skupština Srbije usvojila je danas dopune Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina. Ministar Siniša Mali je kazao da je više od million mladih već dobilo pomoć države u iznosu od 100 eura i da je država danas izglasala, usvojila nov paket pomoći.

Oni koji su se već prijavili za pomoć koja im je uplaćena početkom februara, ne moraju ponovo da se prijavljuju, a mladi koji su u međuvremenu napunili 16 godina se prijavljuju od 16. do 31. maja.

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je ranije danas u parlamentu da će po tom zakonu mladi od 16 do 29 godina u junu dobiti dodatnu pomoć države u iznosu od 100 evra.

– Mi ćemo svima koji se budu prijavili novac prebaciti 1. 2. i 3. juna – rekao je Mali.

Ministar se pohvalio danas tom prilikom da je država ispunila svako obećanje koje je dala ”u dan, i dinar”.

– Za nas je ovo izuzetno vazna pomoć, hteli smo da pokažemo snagu naših javnih finansija. U poslednje dve godine u vreme najteže krize nasa zemlja je izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno preko 18 odsto BDP-a da pomogne i privredi i građanima – rekao je Mali.

– Pokazali smo koliko je država jaka, to je slika potpuno drugačije Srbije koja pobeđuje u ekonomiji. Isplata mladima je jos jedna potvrda uspešne i odgovorne ekonomske politike – zaključio je ministar finansija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati