RAT BUKTI ! RUSI GRANATIRALI OBDANIŠTE U UKRAJNI !! EU BESNA – INFO

Ovo je udarna vest u svim svetskim medijima. Danas je došlo do ESKALACIJE sukoba, koju su i AMERIČKI I EU zvaničnici i najavljivali duže vreme, te su osudili ruske separatiste da su danas više puta GRANATIRALI UKRAJNU, A POSEBNO JER je prijavljeno granatiranje obdaništa u Stanici Luganskoj  !

Tačnije od jutros je na istoku Ukrajine zabeleženo “više incidenata granatiranja”, saopštio je OEBS.

Ukrajina tvrdi da su incidente pokrenuli separatisti, dok proruske snage u Donbasu tvrde da su njih napali ukrajinski vojnici.

Ukrajinska vojska danas je saopštila da su snage koje podržava Rusija na istoku Ukrajine ispalile granate na selo u regiji Lugansk, pogodivši dečji vrtić. Vojska je saopštila da nije bilo povređenih.

EU je takav čin – najoštrije osudila uz konsataciju da je takvo neselektivno granatiranje civilne infrastrukture potpuno neprihvatljivo i da predstavlja jasno kršenje primirja i sporazuma iz Minska.

”Kao Evropska unija, ujedinjeni smo u našoj nepokolebljivoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine unutar njenih međunarodno priznatih granica. Evropska unija u potpunosti podržava rad Specijalne posmatračke misije OEBS-a i poziva na njen neometan pristup celoj teritoriji Ukrajine u skladu sa njenim mandatom”, zaključuje se u pisanom saopštenju Borelja.

EU na čelu sa šefom diplomatije EU – Žosepom Boreljom, u večerašnjem hitnom saopštenju, poziva se na hitan prekid eskalacije nasilja i pozdravlja “kontinuirana uzdržanost” Ukrajine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati