RUSIMA NOVE SANKCIJE, A KAKO ĆE KRIZA, RAT U UKRAJNI I SANKCIJE UTICATI NA NAS ? KOJI JE NAŠ STAV ? INFO

Tenzije su narasle do maksimuma, podigla se cela EU i Amerika zbog Ukrajnske krize. Predsednik Bajden je u obraćanju naciji, direktnom uključenju naveo da je Putin agresor i da će platiti debelo za ovaj rat ! Ukrajnu granatiraju Ruske snage, žrtve se broje i raste broj iz sata u sat. Materijalna šteta je ogromna. Prema prvim procenama kako saopštava predsednik Ukrajne – Vladimir Zelenski samo tokom prvog dana ruske invazije poginulo je 137 vojnika i civila, za sada koliko je evidentirano.

U znak podrške Ukrajni, održavaju se protesti širom Sveta sa porukama mira.

Novi PAKET SANKCIJA RUSIJI SPREMA EU te su odmah prvog dana po vojnoj intervenciji zakazali hitan sastanak.

Lideri Evropske unije izjavili su da će uvesti nove, oštre sankcije Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu, pogađajući rusku elitu i njenu ekonomiju.

Nove sankcije će uključivati zamrzavanje ruske imovine u evropskom bloku – 27 zemalja članica, zaustavljanje pristupa banaka evropskim finansijskim tržištima i udar na “interese Kremlja”, preneo je Rojters.

Belgijski premijer je otišao korak dalje te je zahtevao na sastanku “sankcije koje grizu” Rusiju.

Aleksandar De Kroa izjavio je da bi zemlje EU trebalo da uvedu snažne dodatne sankcije Rusiji, posebno njenoj vladajućoj eliti, nakon što je Moskva pokrenula invaziju na Ukrajinu u punom obimu.

“Ne trebaju nam sankcije koje “laju”, trebaju nam sankcije koje “grizu”, koje imaju veliki uticaj na rusku stranu”, rekao je De Kroa novinarima pre vanrednog sastanka lidera Evropske unije posvećenog dogovoru kako da kazne Moskvu, preneo je Rojters.

Kako će se sve to odraziti na Srbiju, kako će to uticati na našu ekonomiju i da li će Srbiju direktno UCENITI DA BIRA STRANE U RATU, SUKOBIMA danas bi od 18 i do oko 20 sati, PREDSEDNIK VUČIĆ trebao da prezentuje i precizira naciji ZVANIČAN STAV SRBIJE.

Iz Predsedništva Srbije stigla je potvrda za medije da će se preredsednik – Aleksandar Vučić obratiti javnosti danas između 18 i 20 sati, u vezi sa krizom u Ukrajini i izneti stav Srbije po tom pitanju.

Naša država priprema i precizan dokument u kojem će biti definisani stavovi i politika Srbije samo u vezi sa UKRAJNSKOM KRIZOM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati