OŠTRE KRITIKE ZA DODIKA ZBOG RUSIJE : “ON JE NAJVEĆI IZDAJNIK SRPSKOG NARODA, POSVAĐAO NAS JE SA SVIMA”

Potpuno suprotni, a i suprostavljeni stavovi entiteta u BIH dovešće do njenog bržeg raspada, koji DODIK godinama unazad najavljuje. Da imaju različite stavove i politiku vidi se na primeru podržavanja Rezolucije Generalne skupštine UN o osudi agresije Rusije na Ukrajinu.

Danas je objavljeno da je Dodik putem ruskog ambasadora pri UN uputio pismo generalnom sekretaru UN, Antoniu Guterešu, da bi ga obavestio da stavovi Alkalaja nemaju podršku srpske strane u BiH.

Taj potez, a i drugi, izazvali su oštru OSUDU I KRITIKU kod drugih političara iz BIH.

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) i bivši ministar spoljnih poslova BiH, Igor Crnadak, izjavio je da je srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik „najveći izdajnik Republike Srpske i srpskog naroda“, iako on za izdaju optužuje druge.

„Njegov režim je opustošio Republiku Srpsku i posvađao je sa celim svijetom, a sada hoće da nas posvađa i sa Srbijom“, rekao je Crnadak, saopštila je PDP.

„Bez spominjanja sankcija, podržan je jasan stav da teritorijalni integritet svake zemlje na svetu treba poštovati. Ovu odluku nije bilo lako doneti, ali je važna za buduće generacije i nije korektno što se Dodik na ovom pitanju suprostavlja Srbiji“, ocenio je Crnadak.

On je na kraju postavio nezahvalno poređenje i sa istim pozvao DODIKA:

-” da dođe u Narodnu skupštinu i da tamo proveri šta želi narod RS: da bude uz Srbiju i Evropu, ili uz Severnu Koreju i Eritreju“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati