PROPAST ! VEČERAS KREĆE I BELORUSIJA U INVAZIJU! STIŽE I 20.000 “DOBROVOLJACA” TERORISTA NA RATIŠTE … INFO

Danas je 16. dan od početka ruske invazije na Ukrajinu, a u kojoj se odigrava pravi rat, sa humanitarnom katastrofom. Iako zapad uvodi nove i pooštrava sankcije, te mere kao da ne dotiču RUSIJU i ne dolaze do PUTINA, već on “vuče konopce još jače i steže obruče” oko Ukrajne.

Samo u napadima na Mariupolju na jugoistoku Ukrajine, stradalo je najmanje 1.582 civila, tokom granatiranja ruskih snaga i 12-odnevne blokade, saopštilo je danas gradsko veće.

“Nikada nećemo zaboraviti i nikada nećemo oprostiti ovaj zločin protiv čovečnosti”, navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Međutim, posle današnjeg razgovora Lukašenka i Putina, mediji su došli do informacije da će večeras sa početkom od 21h početi INVAZIJA I BELORUSIJE NA UKRAJNU.

To je danas objavio i Ukrajinski Centar za strateške komunikacije, te je saopštio da ne odbacuje mogućnost da bi Belorusija već večeras mogla da se priključi Rusiji u napadu na Ukrajinu, nakon današnjeg sastanka u Moskvi između predsednika dvaju zemalja, Aleksandra Lukašenka i Vladimira Putina.

Britanski Gardijan je preneo poruku.

“Prema preliminarnim podacima, beloruske trupe bi mogle biti uvučene u invaziju 11. marta u 21:00 (19:00 GMT)”, prenosi Gardijan

Do sada ruske snage od početka invazije korsite belorusku teritoriju za prebacivanje svojih trupa i logističku podršku.

Da dodatne snage kako profesionalnih trupa tako i drugih vojnih formacija, idu preko Belorusije i preko Evrope na ratište nije više tajna.

Danas je Putin usvojio predlog Sergeja Šojgua da dobrovoljci dođu i bore se u Donjecku i Lugansku oblast. Te dobrovoljce odavno su etikirali kao “teroriste” jer su se već oporobali na ratištima sa Bliskog istoka i nisu deo profesionalne obučene armije zemalja – država koje su u ratu, što je suprotno međunarodnim pravima i zakonima tih zemlja odakle dolaze, a dolaze i sa Balkana: Albanija, Kosovo, BIH, Crna Gore, manji broj iz SRBIJE.

Te samim svi plaćenici, biće dobrodošli i dobrovoljcima biće dozvoljeno da uđu slobodno u DNR i LNR, da se bore. Predloženo je i da više od 16.000 dobrovoljaca sa Bliskog istoka dođe u pomoć, da se bori za Rusiju i ruske interese.

“Ako vidite da ljudi koji žele, na dobrovoljnoj bazi, posebno ne za novac, da dođu i pomognu ljudima koji žive u Donbasu, sarađujte s njima i pomozite im da dođu u ratnu zonu”, rekao je danas Putin tokom sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Zapad takođe formira i okuplja plaćenike za Ukrajinu, rekao je Putin. “Oni to ne kriju” .

“Što se tiče okupljanja plaćenika iz celog sveta i njihovog slanja u Ukrajinu, vidimo da oni ne kriju; zapadni sponzori Ukrajine, ukrajinski režim, to ne kriju, oni to rade otvoreno, ne poštujući sve norme međunarodnog prava”, rekao je Putin.

On je naveo da je to odgovor na NATO i pomoć Ukrajini.

“Ako je potrebno da nešto potpišem zbog te odluke, tu sam”, zaključio je Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati