PUTIN DELI UKRAJNU NA DVA DELA! MOGUĆ SPORAZUM; PREGOVORE VODE TURCI – INFO

Turci će voditi dijalog i pregovore oko prekida vatre i mogućeg sporazuma između Rusije i Ukrajne.

 Sledeća runda razgovora licem u lice između Ukrajine i Rusije biće održana u Turskoj od 28. do 30. marta ove godine.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili su se da organizuju u Istanbulu narednu rundu pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, saopšteno je danas iz kabineta Erdogana nakon telefonskog razgovora sa Putinom.

Putin se konsultovao sa Erdoganom i predsednici dve zemlje razgovarali su o najnovijem razvoju događaja u rusko-ukrajinskom ratu i pregovaračkom procesu.

“Predsednik Erdogan i predsednik Putin dogovorili su se da organizuju naredni sastanak ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu”, dodaje se u saopštenju, a prenosi TAS .

Ono što je moguće dogovoriti je PREKID VATRE i sporazum, kako je danas izjavio Zelenski, ali ima i on svoje uslove.

Sporazum sa Rusijom moguć je samo ako se ruske trupe povuku iz Ukrajine, jasno je izjavio Zelenski.

Tom prilikom izjavio je da ne želi zamrznut konflikt, a da može i želi da razmeni sve zarobljenike sa Rusijom, kao i da je predao spisak.

On je, međutim, dodao da neće sesti za pregovarački sto sa Rusijom ako se bude razgovaralo o “demilitarizaciji”, nekoj vrsti “denacifikacije”, prenosi Rojters, ali je spreman da razgovara o neutralnosti i nenuklearnom statusu zemlje ako dobije bezbednosne garancije, izjavio je danas odlučno ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Dok se za medije priča o rundama pregovora i navodnim sporazumima, rat bukti već više od mesec dana na teritoriji Ukrajne, te na kontu toga šef ukrajinske vojne obaveštajne službe tvrdi da Vladimir Putin nastoji da podeli Ukrajinu na dva dela, oponašajući podelu između Severne i Južne Koreje, i da napravi regione koje će kontrolisati, pošto ne uspeva da osvoji celu zemlju!

General Kirilo Budanov naveo je i da Putin nije uspeo da osvoji glavni grad KIjev i zbaci vladu Volodimira Zelenskog te da zbog toga rusi menjaju strategiju.  

-“Putin je morao da preispita svoj plan za punu okupaciju pošto nije uspeo da brzo zauzme glavni grad Ukrajine.”

„To je pokušaj stvaranja Severne i Južne Koreje u Ukrajin, zaključio je general o novoj strategiji Kremlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati