TRAŽE VEĆU KAZNU ZA RUSIJU, JER “UBIJA MIRNE GRAĐANE I ČINI STRAVIČNA ZVERSTVA”,OPTUŽBE SA SVIH STRANA

Prvo se oglasio predsednik Ukrajne, komičar – glumac sa rečima ZAHVALNOSTI, na podršci od EVROPSKE UNIJE i ZAPADA kao i na uvedenim sankcijama protiv Rusije. Juče je uveden i peti paket sankcija proitv Rusije.

-“Zahvalan sam Evropskoj uniji na petom paketu sankcija proitv Rusije, ali mislim da to nije dovoljno”, poručio je danas ukrajinski predsednik – Volodimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Evropske komisije Urskulom fon der Lajen i šefom evropske diplomatije Žosepom Boreljom u Kijevu.

Zelenski je ocenio da sankcije protiv Rusije treba da budu dalje pooštrene zbog „kontinuirane oružane agresije i ubistava mirnih ukrajinskih građana“, prenosi Ukrinform.

„Želim da zahvalim celom svetu, EU, Ursuli fon der lajen na politici sankcija. Lično sam zahvalan na petom paketu sankcija, ali mislim da to nije dovoljno. Rusi su mnogo više uzeli od nas. Uzeli su našu teritoriju i naše ljude“, rekao je Zelenski. Dodao je da Ukrajina može da vrati svoje teritorije, ali da svet ne može da vrati živote ljudi, kao i da će Rusija zbog toga odgovarati.

„Molim vas pomozite sa sankcijama, one moraju da budu pooštrene, jer Rusija ne želi da čuje nikoga i ništa“, poručio je Zelenski.

On je zahvalio EU na dugogodišnjoj podršci i finansijskoj pomoći, kao i na pomoći u oružju.

Zelenski je prethodno razgovarao sa Fon der Lajen i Boreljom koji su tokom dana obišli Buču, mesto blizu Kijeva gde se po tvrdnjama Ukrajine i Zapada, dogodio zločin ruske vojske nad ukrajinskim civilima.

Potom se istog dana oglasio sa rečima osude i predsednik USA – DŽO BAJDEN.

Američki predsednik Džozef Bajden optužio je Rusiju da je izvela „stravično zverstvo“ u Ukrajini posle raketnog napada na železničku stanicu u Kramatorsku na istoku Ukrajine u kojem je poginulo najmanje 50 ljudi.

Bajden je na Tviteru naveo da je ruska vojska gađala civile koji su pokušali da se evakuišu i odu na sigurno.

Rusija je ranije odbacila navode da stoji iza napada na Kramatorsk tvrdeći da je raketni napad izvela ukrajinska vojska.

Bajden je takođe zahvalio slovačkoj vladi zbog prebacivanja raketnog odbrambenog sistema u Ukrajinu i dodao da će SAD prerasporediti raketni sistem patriot u Slovačkoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati