SKANDAL: STRANCI (KOA I FIS) TVRDE DA SU NAŠE TAJNE SLUŽBE – PLAĆENE UBICE, KOJE SU PLANIRALE LIKVIDACIJE !!

Stranci i strane obaveštajne strukture tvrde da su naše TAJNE SLUŽBE I POLICIJA, planirale LIKVIDACIJE, PLAĆENA, NARUČENA UBISTVA VISOKIH POLITIČKIH ZVANIČNIKA, POLITIČARA I POLITIČKIH PROTIVNIKA !

Ovakve izjave i tvrdnje naišle su na zaprepašćenja, a odjeknule su kao BOMBA, verujući i da TAJMING za objavu istih nije slučajan.

Tim povodom oglasila se i BEZBEDNOSNO INFORMATIVNA AGENCIJA – BIA.

Prvu tvrdnju izneo je danas bivši šef Kosovske obaveštajne agencije (KOA) – Baškim Smakaj, koji je izjavio da je KOA sprečila atentat na bivšeg premijera Kosova – Hašima Tačija i to 2014. godine, tokom prvog meča koji je odigrala fudbalska reprezentacija Kosova. On je otkrio da se radilo o planiranju likvidacija VIŠE KOSOVSKIH LIDERA.

Izjavio je eksplicitno da je Srpska tajna služba, to planirala, a dalje za prištinsku kablovsku televiziju T7 izjavljuje da su kosovske bezbednosne institucije kontinuirano radile na sprečavanju delovanja srpskih tajnih službi !

„Bezbednosne institucije su se veoma dobro pripremile za ove igre na teritoriji Kosova. Sećate se 2009. godine zabrane agenata BIA (koji su uhapšeni prilikom nuđenja novca za izjave o navodnoj trgovini organa) i 2014. godine, kada je odigrana prva utakmica Kosova, sprečili smo napad koji je srpska tajna služba pokrenula na našeg lidera kako bi razbili tu prazničnu atmosferu“, rekao je on.

On je objasnio kakva je metodologija bila pripremljena za izvršenje atentata na kosovske lidere na utakmici reprezentacije Kosova.

Snajperista je bio angažovan od srpskih elitnih snaga i tada, u saradnji sa partnerskim službama, nije negirao da je srpska služba tako nešto planirala. Naši partneri i ja smo poslali poruku Srbiji da to zaustavi i uhapsi ga. Uhapšen je”, rekao je on.

Rekao je da se radilo o iskusnom snajperisti koji je delovao u Bosni, Hrvatskoj itd.

Iste tvrdnje i informacije procurele su od FEDERALNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE – ŠVAJCARSKE (FIS) , te da je bivši specijalni izvestilac Evropske komisije – Dik Marti životno ugrožen, koji inače već duže vreme živi sa policijskom zaštitom zbog kako je on sam kazao „radikalnih elemenata srpskih obaveštajnih službi“.

Sam Marti je izneo tvrdnju da su SRPSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE PLANIRALE NJEGOVO UBISTVO.

„Pretnja izgleda dolazi iz određenih krugova srpskih obaveštajnih službi koji su hteli da me podzemlje, odnosno profesionalne ubice, likvidiraju da bi okrivili Kosovare“, rekao je prethodno Dik Marti, a javila je švajcarska državna televizija na francuskom jeziku, Radio Télévision Suisse.

Za planirani napad, kako se navodi, jedan državljanin Srbije trebalo je da unese oružje u Švajcarsku u decembru 2020. godine.

Marti je je za švajcarski RTS naveo da postoje veterani koji se specijalizuju za naručena ubistva, te da ubiti nekog na taj način „nije naročito skupo“.

Povodom ovog slučaja, da se ne radi o novinarskim glasinama, potvrđuje se činjenicom da je otvorena i vođena istraga ovog slučaja u Švajcarskoj u avgustu 2021. godine. Pre toga na osnovu obrađenih obaveštanih podataka i procene rizika, Diku Martiju, švajcarcu, specijalnom evropskom izveštaču, autoru čuvenog izveštaja o vezama ključnih komandanata OVK sa zločinima i organizovanim kriminalom, objavljenog 2010. godine a i bavio se istraživanjem o navodnoj trgovini organima, te mu je kao takvom dodeljena policijska zaštita od decembra 2020. godine.

Nakon što je izveštaj praktično potvrđen novim izveštajem od strane američkog tužioca Klinta Vilijamsona 2014., sledeće godine – 2015. formiran je Specijalni sud za zločine OVK.

BIA SE OGLASILA SA ZVANIČNIM SAOPŠTENJEM

Bezbednosno-informativna agencija uputila je danas pismo Federalnoj obaveštajnoj službi (FIS) Švajcarske u kojem se navodi da BIA najoštrije osuđuje i demantuje „maliciozne tvrdnje o uključenosti srpskih bezbednosnih službi u planiranje bilo čijeg ubistva“.

Informaciju je saopštila sama BIA na svom Web sajtu – https://www.bia.gov.rs/lat/mediji/saopstenja-za-javnost/saopstenje-za-javnost-11–april-2022–godine/

„U ovim teškim vremenima, takve tvrdnje nepravedno nanose nesagledivu štetu Republici Srbiji i ugledu BIA i njenih pripadnika, koji posvećeno i profesionalno izvršavaju svoje radne zadatke isključivo u skladu sa zakonom“, navela je BIA, dodajući:

„Bezbednosno-informativna agencija će uprkos svim pritiscima i pokušajima destabilizacije, nastaviti da radi na očuvanju mira i stabilnosti Republike Srbije i svih njenih građana“.

https://www.bia.gov.rs/lat/mediji/saopstenja-za-javnost/saopstenje-za-javnost-11–april-2022–godine/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati