VAGNER GRUPA OKUPILA OKO 20.000 “DOBROVOLJACA”; DODIK- SVI PLAĆENICI NA STRANI UKRAJNE IZ BIH BIĆE KAŽNJENI!

Niko više ne krije, niti je “VOJNA TAJNA” da je RUSIJA regrutovala borce sa svih strana Sveta koji se uglavnom pregrupišu u WAGNER grupu – paravojnu formaciju.

Prema pisanju zapadnih zvaničnika i MEDIJA, navodno Rusija je već regrutovala i rasporedila oko 20.000 plaćenika iz Sirije, Libije i drugih mesta u ukrajinskom regionu Donbasa, poslatih u borbu navodno bez teške opreme ili oklopnih vozila.

Još početkom marta IVENSA MEDIA GROUP je objavila da će doći do formiranja paravojnih formacija, od bivših boraca, veterana sa svih stana sveta, a posebno “terorista” pridošlih iz Avganistana, Libije, Sirije, Saudijske Arabije … na ratište u Ukrajni.

11.03.22. IVENSA MEDIA GROUP JE OBJAVILA : Putin je usvojio predlog Sergeja Šojgua da dobrovoljci dođu i bore se u Donjecku i Lugansku oblast. Te dobrovoljce odavno su etikirali kao “teroriste” jer su se već oporobali na ratištima sa Bliskog istoka i nisu deo profesionalne obučene armije zemalja – država koje su u ratu, što je suprotno međunarodnim pravima i zakonima tih zemlja odakle dolaze, a dolaze i sa Balkana: Albanija, Kosovo, BIH, Crna Gore, manji broj iz SRBIJE.

Te samim svi plaćenici, biće dobrodošli i dobrovoljcima biće dozvoljeno da uđu slobodno u DNR i LNR, da se bore. Predloženo je i da više od 16.000 dobrovoljaca sa Bliskog istoka dođe u pomoć, da se bori za Rusiju i ruske interese.

“Ako vidite da ljudi koji žele, na dobrovoljnoj bazi, posebno ne za novac, da dođu i pomognu ljudima koji žive u Donbasu, sarađujte s njima i pomozite im da dođu u ratnu zonu”, rekao je Putin tokom sednice Saveta za nacionalnu bezbednost- prenela je IVENSA MEDIA GROUP.

Sve te borce kojih prema pisanju i prvim procenama ima oko 20.000 a teško je odrediti koliko tu ima Sirijaca, Libijaca i drugih boraca, sve je regrutovala ruska plaćenička kompanija – Vagner grupa, da rade po UGOVORU .

– Ono što mogu da vam kažem je da smo videli neki transfer sa ovih područja, Sirije i Libije, u istočni region Donbas, a ovi momci se uglavnom koriste kao masa protiv ukrajinskog otpora. To je pešadija. Oni nemaju nikakvu tešku opremu ili vozila – rekao je zvaničnik, piše Gardijan.

Neki strani obaveštajni izvori navode da je sve više REGRUTA I IZ AFRIKE, te da i stotine Etiopljana želi da ratuje na strani Rusije.

“Stotine Etiopljana preplavile su kapiju ruske ambasade u prestonici Adis Abebi da predaju svoje akreditive kao bivši vojnici da se bore zajedno sa ruskim snagama u Ukrajini” – prenose izvori.

Svim tim stranim plaćenicima mesečne plate su navodno između 1000 i 3.000 dolara, u zavisnosti od čina i iskustva, i to da se bore u Ukrajini. 

Prema sadašnjim obaveštajnim podacima, Dmitrij Utkin, bivši oficir ruske vojne obavještajne službe, osnivač je VAGNER oružane milicije, paravojne snage – formacije, koja inače kako ih opisuju služe za “najprljavije poslove na ratištu”.

Vagner grupa prvi put se pominje 2014. godine u Luganskoj Narodnoj republici.

Dimitrij Utkin – osnivač VAGNER GRUPE rođen je 1970 godine.

On je veteran čečenskih ratova, bivši oficir specijalnih snaga i potpukovnik GRU, ruske vojne obaveštajne službe.

Kao osnivač VAGNER GRUPE dočekan je u Kremlju, tokom svečanosti organizovane u čast “Heroja otadžbine”, te je i istog dana fotografisan i sa Putinom.

Razni medijski izveštaji u Rusiji i SAD-u navode da je finansijer grupe Wagner Jevgenij Prigožin, biznismen iz Sankt Peterburga blizak Putinu. Bogatstvo je stekao u ugostiteljstvu pre nego što je potpisao unosne ugovore s ruskom vojskom i vladom.  

Evropska unija je u decembru 2021. uvela sankcije protiv Vagner grupe i proglasila ih “TERORISTIMA”, a ZAPADNII MEDIJI “RATNIM PLAĆENICIMA KOJI OBAVLJAJU NAJPRLJAVIJE POSLOVE “.

Prema drugim obaveštajnim podacima KRAJEM MARTA OVE GODINE, ISTA VAGNER GRUPA ZAPOČELA JE VELIKU REGRUTACIJU STRANIH BORACA, ŠIROM SVETA PO AMBASADAMA PO UGOVORU, ZA RAT U UKRAJNI, NA RUSKOJ STRANI.

Kako tvrde dalje CILJ pripadnika Vagner grupe je da zauzmu sve veće gradove i ubiju predsednika Ukrajine -Vladimira Zelenskog.

Kako dalje neki vojni izvori tvrde PUTIN je pristao na nagovor svojih saradnika da “primi” STRANE PLAĆENIKE U SVOJE REDOVE jer se njemu navodno žuri da uspostavi i PROGLASI POBEDU, koju bi Vladimir Putin objavio zvanično i simbolično pred svima, na vojnoj paradi 9. maja u Moskvi !

MILORAD DODIK OŠTRO O PLAĆENICIMA IZ BIH, SVI ĆE BITI KAŽNJENI!

Dodik je govorio o ratištu u Ukrajni, o plaćenicima iz BIH, te da ta zemlja ima zakon koji zabranjuje odlazak njenih građana na strana ratišta.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da svi plaćenici iz Bosne i Hercegovine koji ratuju u Ukrajini, treba da budu kažnjeni po povratku u tu zemlju, svoju domovinu.

„Očigledno da je to urađeno skriveno, mimo institucija, i svako ko se bude vraćao, treba da bude kažnjen po važećem zakonu”, rekao je Dodik novinarima posle sastanka sa banjalučkim vladikom Jefremom.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 167 građana BiH u redovima plaćenika koji se bore na strani Ukrajine, javlja Beta.

Naveli su da se od tog broja njih 17 vratilo kući, dok su 24 poginula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati