BRUKA U CG; KRIVOKAPIĆ ODBIO DA PREDA DUŽNOST ABAZOVIĆU uz smešnu poruku ! MANDIĆ: GRAĐANI CG SU TAOCI !

Dritan Abazović je novi mandatar, novi predsednik Vlade. Predsednik Crne Gore ~ Milo Đukanović je 3. marta dao Abazoviću mandat za sastav nove Vlade. Nova Vlada bi trebala da ima 20 ministarstva i četiri potpredsednika koji će ujedno biti i resorni ministri. Takva odluka kako kažu neustavna i nelegitimna, naišla je na veliko negodovanje i ODBOJ .

Bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odbio je juče poslepodne da obavi primopredaju dužnosti Dritanu Abazoviću !

O tome se izjasnio ni manje ni više nego preko Twittera.

Krivokapić je na Twiteru napisao da se “primopredaja dužnosti predsedniku Vlade, kao protokolarni gest, praktikuje u uslovima nespornog legitimiteta”.

“Obzirom da imamo kršenje ustavnih i poslovničkih procedura, ne želim da simuliranjem redovnosti, pružam legitimitet očiglednom kršenju demokratski i pravnih postulata. U kabinetu sam ostavio jasnu poruku o prolaznosti: “Proći će”, napisao je Krivokapić jasnu poruku koju je ostavio Abazoviću.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je bio nešto konkretniji i rečitiji u svojim porukama, te je za medije izjavio da je siguran da je u formiranje manjinske vlade bio upleten značajan strani faktor!

Mandić je rekao da je sednica parlamenta na kojoj je vlada izabrana zakazana u suprotnosti sa Ustavom i Poslovnikom i da se iz nelegitimne Skupštine rodila nelegitimna vlada.

“Ključan je problem da ovo nije problematika samo domaćeg terena i od strane domaćih aktera. Mi od početka priče o formiranju manjinske vlade imamo lobiranje međunarodnog faktora stranih ambasada, sekretara pa i same ambasadore koji su se brutalno umešali u unutrašnje stvari Crne Gore. Alternativa toj ideji je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora koje bi sprovela tehnička vlada, što je bilo superiorno rešenje u odnosu na ovo što smo dobili“, precizirao je Mandić.

-“Došlo je vreme da se o ovome mora progovoriti i obavestiti građane Crne Gore da se nalaze u ulozi taoca međunarodnih struktura”, zaključio je oštro Mandić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati