PUTIN SPREMAN NA DIJALOG ! UKUPNI TROŠKOVI RATA PROCENJENI NA 600 MILIJARDI DOLARA !! INFO

Putin i skoro reizabrani Makron su pričali, a zvanična Moskva je potvrdila da je izražena volja i spremnost da se vodi dijalog i pregovara na direktnoj relaciji RUSIJA- UKRAJNA.

-“Ruski predsednik Vladimir Putin je šefu francuske države Emanuelu Makronu rekao da je Moskva spremna za razgovore sa Ukrajinom”, saopštio je danas Kremlj.

Istakli su da uprkos nedoslednosti Kijeva i nedostatku spremnosti za ozbiljan rad, Rusija je spremna za dijalog.

Saopšteno je da je Putin obavestio Makrona tokom razgovora o toku ruske “specijalne vojne operacije” u Ukrajini, javio je AP.

Postavlja se otvoreno pitanje da li se pregovorima i političkim dijalogom iz prve mogao izbeći ratni sukob, razaranje ogromnih razmera i nesagledive posledice, pre svega po ljudstvo, jer prema prvim grubljim procenama koje je sastavila Kijevska škola ekonomije (KSE) , otkako je Vladimir Putin naredio invaziju u februaru, iznos direktne štete na infrastrukturi u Ukrajni dostigao je 92 milijarde dolara, a da zapravo Ruska invazija na Ukrajinu nanosi štetu infrastrukturi zemlje od 4,5 milijardi dolara nedeljno, dok bombe uništavaju i dalje hiljade zgrada i javnih preduzeća kao i kilometre puteva.

KSE je čak aktivirao i projekat “RUSIJA ĆE PLATITI” koji je zasnovan na analizi hiljada izveštaja o šteti pričinjenoj tokom invazije, koje su podneli građani, vladine agencije i lokalne vlasti.

U istom je evidentirano više od 33.000 pogođenih kvadratnih metara stambenih zgrada i to projektilima, bombama i pretrpelo je drugu štetu tokom rata, ukupne vrednosti skoro 30 milijardi dolara. Više od 23.000 kilometara puta je izbušeno granatiranjem, a oštećeno je skoro 90.000 automobila, vrednih više milijardi dolara.

KSE navodi da prema projekcijama i procenama, ukupni troškovi rata bi mogli porasti na 600 milijardi dolara !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati