SVETSKI ZVANIČNICI TRAŽE – HITAN PREKID VATRE I PRIMIRJE U UKRAJNI ! RUSIJA JE NAPADNUTA TVRDE RUSI – INFO

Nemački kancelar Olaf Scholz i ponovo izabran francuski presednik Emmanuel Macron zatražili su konkretne korake koji bi vodili primirju u Ukrajini.

“Ono što mi želimo ostvariti je primirje, i to što je brže moguće. Samo tako će biti moguće pregovore između Ukrajine i Rusije dovesti do kraja i ostvariti primirje, nakon čega bi trebalo uslediti povlačenje ruskih jedinica”, rekao je Makron u prvom susretu s nemačkim kancelarom Olafom Scholzom u Berlinu, nakon što je ponovo izabran za predsednika Francuske, prednosi Hina.

Nemački kancelar je kazao kako je sada, “nakon tolikih sedmica od početka rata, došlo vreme za korake koji bi vodili miru” !

RUSIJA SE SAMO BRANILA

Rusi su na sednici UN obelodanili da su došli do dokaza, dokumenata koji ukazuju da ustvari NATO VODI RAT SA RUSIJOM I DA SE PRIPREMAO NAPAD NA RUSIJU SA TERITORIJE UKRAJNE, A NE OBRNUTO !

Te izjave zapanjile su UN članstvo.

-“Dokumenti pronađeni tokom specijalne operacije u Ukrajini ukazuju da su postojali konkretni planovi za napad na Rusiju sa teritorije Ukrajine”, izjavio je Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN.

Ruski diplomata je, takođe, naglasio da se slični planovi razvijaju i za Donbas.

„Mogu da kažem da je sada očigledno da sada imamo proksi rat (preko posrednika). NATO vodi proksi rat sa Rusijom, a ne obrnuto. To je realnost sa kojom se suočavamo”, rekao je on za Skaj njuz.

„Dokumenta ukrajinskog generala, koje smo dobili, ukazuju na to”, dodao je Poljanski.

Time je, prema njegovim rečima, Rusija zadala neku vrstu preventivnog udara.

„Ovo smo uradili u potpunosti u skladu sa članom 51. Povelje UN i o tome smo obavestili UN”, rezimirao je on, preneo je Tanjug.

Član 51. Povelje UN predviđa neotuđivo pravo države da pribegne vojnoj sili u ostvarivanju prava na samoodbranu u slučaju oružanog napada, sve dok Savet bezbednosti UN ne preduzme neophodne mere za održavanje međunarodnog mira i bezbednosti, navela je agencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati