DONETA ŠOKANTNA PRESUDA U PROCESU “DECENIJE”!

Proces poznatog glumačkog para, izazvao je takvu PAŽNJU, da su se prepričavali detalji danima sa suđenja “decenije”. Čitave emisije su pokrenute i podkastovi koji su se bavili ISKAZIMA poznatih glumaca,  a društvene mreže su GORELE od mržnje obožavatelja obe strane !

Reč je o prostom PROCESU ZA KLEVETU, ali se radi o detaljima i pikanterijama svetski poznatog glumačkog para, na koji niko nije ni pomišljao da će se iznositi  u vidu “prljavog veša” tokom procesa, takođe radi se o ogromnom novcu.

Pa tako poznati glumac sa A Holivudske liste,  Džoni Dep (58) je tužio bivšu suprugu Amber Herd (35) pred sudom u Virdžiniji, USA i tom prilikom tražio 50 miliona dolara odštete zbog ranijeg autorskog teksta u kojem je iznela tvrdnju da je žrtva porodičnog nasilja.

Glumac je negirao bilo kakvo zlostavljanje. Herd je, međutim, uzvratila tužom i zatražila je kontraodštetu od 100 miliona dolara, a sve to zbog članka, autorskog teksta Amber Heard koji je 2018. u Vašington Postu objavila pod naslovom “Progovorila sam o seksualnom nasilju – i suočila se s gnevom naše kulture”.

Depovi advokati su tokom postupka tvrdili sve vreme da je glumcu nanešena šteta zbog pogrešne slike zlostavljača koja se o njemu stvorila u delu javnosti, a zbog čega je izgubio i brojne glumačke angažmane.

Porota je odlučila da je Amber Herd kriva. Presuda je izrečena u njenom prisustvu dok glumac DŽoni Dep nije bio prisutan u sudnici, ali je čitanje presude pratio iz Ujedinjenog Kraljevstva. 

Njemu je dosuđeno neverovatnih –  10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene odštete.

Amber je ostala zapanjena, dok je sud izricao presudu, a posle je gledala u zemlju, okružena svojim advokatima.

SNIMAK IZRICANJA I OBJAŠNJENJA PRESUDE MOŽETE POGLEDATI U NASTAVKU

Amber Herd je kako prenosi N1, navela da je razočarana presudom.

-Razočaranje koje danas osećam je neopisivo. Srce mi je slomljeno što brdo dokaza još uvek nije bilo dovoljno da se odupre nesrazmernoj moći, uticaju i uticaju mog bivšeg muža, navela je Herd u pisanoj izjavi, nakon izricanja presude.

– Još sam više razočarana šta ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vreme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno“, poručila je glumica.

Iscrpno suđenje koje je privuklo veliku pažnju javnosti trajalo je šest nedelja.

Da li ste vi pratili suđenje ? Šta vi mislite o presudi, da li je realna i pravedna odluka doneta ? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati