BAJDEN: MORAĆE DA DOĐE DO PREGOVORA I PREKIDA RATA; ZAHAROVA: POČETI RAZGOVORE DA NE DOĐE DO III SVETSKOG !

100 DAN RATA ILI “SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE” PROLAZI U UKRAJINI.

Dve strane imaju potpuno različite poglede na aktuelnu situaciju i okončanje iste.

Pa tako američki predsednik – Džozef Bajden, danas se oglasio  i izjavio da smatra da će za okončanje rata u Ukrajini biti neophodno rešenje u vidu pregovora.

-“Za okončanje rata u Ukrajini biće neophodno rešenje u vidu pregovora”, rekao je kratko on.

Na pitanje da li Ukrajina treba da ustupi deo teritorije Rusiji kako bi bio okončan rat – da li je to taj dogovor, Bajden je rekao da je njegova politika i dalje takva da SAD neće donositi nikakve odluke o Ukrajini bez Ukrajine.

Rekao je da je „to njihova teritorija“ i da im neće govoriti šta treba, a šta ne treba da rade.

On je ponovio : „Čini mi se da će u nekom trenutku morati da dođe do dogovora“, rekao je Bjaden i dodao “da ne zna kako bi takav sporazum izgledao, ali da će SAD nastaviti da pomažu Ukrajincima” !

S druge strane, ruske strane tj. njihovi prestavnici navode da Rusija smatra da je neophodno početi razgovor ne o tome da li će početi Treći svetski rat, već kako ga sprečiti, što je izjavila danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova ~ Marija Zaharova !

Takođe Kremlj je u petak ocenio da je ispunio neke od svojih ciljeva nakon 100 dana ofanzive u Ukrajini kao i da moraju biti ispunjeni svi ciljevi u Ukrajini !

Moskva je ocenila da je u 100 dana postigla ‘neke rezultate’ u Ukrajini, a da će taj “pothvat nastavit sve dok svi ciljevi posebne vojne operacije ne budu ispunjeni”, potvrdio je novinarima i glasnogovornik ruskog predsednika ~ Dmitrij Peskov, prenosi AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati