UKRAJINCI SE SVETE! U TEŠKOM GRANATIRANJU POGODILI PORODILIŠTE, RUSI BESNI !!

PRAVI RAT SE VODI na teritoriji kako Ukrajine tako i Rusije.

Ukrajinci, ukrajinske snage bezbednosti kao osvetu granatiraju više sati DONJECK, tačnije više od dva sata.

Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, prijavilo je u ponedeljak brojna granatiranja gradova i naselja u DNR iz višecevnih bacača raketa i artiljerije različitog kalibra, uključujući granatiranje Donjecka bez presedana po snazi i trajanju.

U Donjecku je granata pogodila i porodilište. CELA GRANATA JE POGODILA LOKALNO PORODILIŠTE I IZBIO JE I POŽAR. Porodilje su evakuisane u podrum, a lekari nastavljaju da pružaju pomoć preživelima. Ima i povređenih i mrtvih. 

Oružane snage Ukrajine koriste i topovsku, raketnu artiljeriju kao i kasetnu municiju, što je jasno svima nedozvoljeno prema civilima i civilnim targetima.

Rusi su pobesneli zbog granatiranja zgrade porodilišta u Donjecku.

Odmah se oglasio prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama ~ Dmitrij Poljanski koji je istakao da je ogorčen zbog izostanka reakcije zapadnih medija na granatiranje zgrade porodilišta u Donjecku.

– Gde je reakcija zapadnih medija? Bi-Bi-Si, Rojters, Frans pres i drugi koji su vikali o udaru na porodilište u Marijupolju, u kojem su ukrajinski nacionalisti opremili svoje vatrene položaje? Ukrajina namerno udara po civilima. Hoćemo li uopšte čuti reč osude? – napisao je Poljanski na Tviteru, komentarišući izveštaje o granatiranju porodilišta.

Istoga dana lider DONJECKA –  Narodne Republike Donjeck, Denis Pušilin zatražio je od Rusije “dodatne savezničke snage” zbog učestalih napada na Donjeck. 

-“Kijev je prešao sve granice, jer u novim napadima na Donjeck koristi zabranjene metode vođenja rata” – istakao je on.

U protekla 24 časa ukrajinske snage ispalile su više od 160 raketa iz višecevnih bacača raketa “Grad” i projektila iz topova kalibra 155, 152 i 122mm, saopštila je Narodna milicija DNR.

Granatirana su područja sedam naselja DNR. U granatiranju je poginulo troje civila, 19 ih je ranjeno, od čega dvoje dece. Oštećeno je 25 stambenih objekata i 11 civilnih objekata, zaključuje se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati